sophie

Diëtiste & diabeteseducator

 

 Bijkomende informatie:

Voor voedings- en dieetadvies kunt u terecht in onze praktijk bij

SOPHIE HOUWEN

Diëtiste & diabeteseducator

(erkend door het RIZIV)

0472 / 53 08 10

Wanneer u voedingsadvies wenst, kunt u rechtstreeks contact opnemen met Sophie Houwen of online een afspraak boeken. Consultatie-uren zijn op zaterdagvoormiddag om de 14 dagen van 8u tot 12u30 en de maandagnamiddag om de 14 dagen van 14u tot 16u30.

U kan bij mij terecht voor informatie omtrent persoonlijke en evenwichtige voeding, overgewicht, te hoge cholesterol, suikerziekte, maag- en darmklachten, …

Wat kunt u van mij verwachten?

Het voedings- en dieetadvies stem ik in overleg met u af op uw persoonlijke situatie. Dit advies is gebaseerd op de meest recente inzichten, klachten, wensen, verwachtingen en mogelijkheden. Het eerste consult duurt ongeveer een uur, waarin ik in overleg met u een behandelplan opstel. Het tweede consult duurt 30 minuten en vervolgconsultaties 15 minuten. Frequentie en aantal zijn per patiënt verschillend en afhankelijk van de indicatie en/of het resultaat. In deze gesprekken begeleid ik u in het opvolgen van de adviezen.

Misschien is het woord “diëtiste“ ook wel wat misleidend: het gaat namelijk niet alleen om wat u eet. Tijdens uw behandeling komen wellicht onverwachte zaken aan de orde. Zo proberen we een verband te vinden tussen uw eetpatroon, uw leefgewoontes en de knelpunten daarin. Lichaamsbeweging, leren omgaan met stress, leren omgaan met feestjes, hanteren van opmerkingen uit de omgeving en dergelijke kunnen aan de orde komen. Dit alles met als doel: “een duurzame verandering van uw leefstijl”.

U mag van mij als diëtiste een deskundige behandeling verwachten. Indien nodig overleg ik met andere hulpverleners die betrokken zijn in uw behandeling. Uw privacy zal ten alle tijden worden gerespecteerd. Alles wat u met mij bespreekt zal vertrouwelijk worden behandeld.

Hoeveel kost een consultatie?

  • 1e consultatie: 45.00 euro
  • 2e consultatie: 27.00 euro
  • 3e consultatie en volgende: 15.00 euro.

Ziekenfondsen betalen een deel van deze kosten terug!

 Raadpleeg hiervoor uw ziekenfonds of diëtiste.

Uren van de raadpleging:
Voormiddag Namiddag
Maandag op afspraak
1ste, 3de en evtl 5de week van de maand
Zaterdag op afspraak
2de en 4de week van de maand